Wat Brummen Brummen maakt!

8 november 2020

Het is een bijzondere tijd. Mensen maken zich zorgen over hun gezondheid en over hun toekomst. Iedereen doet zijn best om er ondanks alles er toch het beste van te maken. Ook hier, bij ons in Brummen. En dat is hartverwarmend. Ook de gemeente speelt daar een belangrijke rol in. Met goede zorg en waar mogelijk inkomensondersteuning. Dat willen we blijven doen. Maar dan zullen we wel alles op alles moeten zetten. Want hoewel Den Haag misschien wel een steentje bijdraagt, zitten we toch in financieel zwaar weer. En dat zien we terug in de cijfers van Brummen.

Flinke korting, flinke kostenstijging sociaal domein

Sinds 2015 is Brummen, verantwoordelijk voor veel sociale taken. Net als iedere andere gemeente. En net als iedere andere gemeente krijgt ook Brummen te weinig geld vanuit Den Haag om die taken goed op te pakken. Daar staan de kranten inmiddels vol van. Er is door het Rijk flink gekort en de kosten zijn flink gestegen. Samen met andere gemeenten wordt er hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het kabinet de zaken serieus gaat oppakken en een vergoeding regelt waarmee de gemeente Brummen uit de voeten kan. De vraag is of het straks voldoende zal zijn.

Wat Brummen Brummen maakt

De PvdA wil er niet omheen draaien. We zullen voor 2020 scherpe financiële keuzes moeten maken. Maar we blijven vasthouden aan waar wij voor staan. Aan goede betaalbare zorg voor iedereen, een groene en duurzame gemeente. En het openhouden van zwembad en bibliotheek. Maar ook aan de bouw van betaalbare woningen voor jong en oud.

We zullen allemaal een duit in de zak moeten doen. Maar het resultaat telt: een gemeente met goede voorzieningen voor iedereen!

Meer lezen? Klik hier voor onze visie op de eerste termijn van de Begrotingsraad dat op 29 oktober 2020 in de raadsvergadering werd besproken.

Afbeelding van angelo luca iannaccone via Pixabay