Zilver en Goud

1 mei 2013

Vandaag 1 mei is het de Dag van de Arbeid, de dag die in vele landen gevierd wordt door de arbeidersbewegingen. Gewoonte getrouw worden in onze afdeling op die dag de jubilarissen gehuldigd. De afdeling Brummen – Eerbeek bleek dit jaar 2 jubilarissen in haar midden te hebben.

De heren Albert Zark en Cor Flore.

Albert is sinds 1987, nu dus 25 jaar lid van de PvdA en Cor Flore is lid sinds 1963 en dit jaar maar liefst 50 jaar lid. Beiden stammen uit het onderwijs, Albert nog steeds werkzaam, Cor inmiddels gepensioneerd. Beiden woonachtig in de gemeente Brummen, Albert in Brummen en Cor in Eerbeek.

Beiden getrouwd, vader en opa. Beiden actief in de partij of actief geweest of weer actief aan het worden. Albert heeft heel veel jaren als raadslid in de gemeente Brummen de belangen van de Partij gedient. Vooral was zijn achtergrond, het onderwijs, het grootste deel van zijn portefeuille. Daarin was heel veel beweging in die tijd. Cor is actief op allerlei fronten wat op dit moment betekent dat hij Ombudsman is, webmaster voor onze afdeling, congresafgevaardigde, en steunfractie lid. Een drukke man dus naast zijn activiteiten voor de SWB, de ANBO en de AOB ( onderwijsvakbond).

Beiden kregen vandaag bezoek van de voorzitter Fred Janssen, die bij de uitreiking van het speldje bij Albert vergezeld werd door de voorzitter van de fractie Geert van Klinken, en bij Cor vergezeld werd van ondergetekende.

Albert was jammer genoeg wel op de hoogte van het feit dat er wat stond te gebeuren, maar voor Cor kwam het als een totale verrassing. Beiden vol verhalen, met het sociaal democratische hart op de goede plaats hebbend, wordt de dagelijkse politiek met grote belangstelling gevolgd. Voor beiden geldt dat politiek in het belang van de mensen moet werken en dan vooral voor mensen waarvoor het leven niet altijd makkelijk of vanzelfsprekend is. Kleine zorgen hebben grote gevolgen voor mensen, zo hebben beiden in hun politieke werk ervaren. Het beroep wat beiden uitoefenen of hebben uitgeoefend drukt een grote stempel op hoe zij naar de politiek kijken. Komen beide nog uit uit de tijd van de maakbare samenleving, dan merk je dat in de gesprekjes, die we met beiden, vandaag, ter gelegenheid van de jubilea, hadden.

Albert en Cor, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie 25- respectievelijk 50 jarig jubileum namens het bestuur van de afdeling Brummen – Eerbeek

 

Cor Flore – Fred Janssen Foto © Annelies van Klinken

Albert Zark – Fred Janssen Foto © Annelies van Klinken