Door Bruno de Vries op 13 februari 2024

PvdA-ombudsteam neemt afscheid van Hans van Spanje

Cor Flore schud de hand van Hans van Spanje

Flore overhandigde Van Spanje als dank voor het vele en soms moeilijke werk een cadeaubon voor zijn niet aflatende belangstelling voor de medemens.


EERBEEK/BRUMMEN – Hans van Spanje (85) vond het genoeg wat hij voor de Brummense gemeenschap in de loop der jaren heeft gedaan. Zijn politieke leven heeft hij nu ingeruild voor recreatieve doeleinden. Samen met zijn echtgenote gaat hij nu extra genieten op de noordelijke Veluwe, waar ze vanuit een buitenverblijf dag-recreatie en leuke excursies willen beleven.

,,En geeft ze eens ongelijk. Nadat Hans voor de Brummense gemeenschap zich jarenlang heeft uitgesloofd is wat hij nu gaat doen, meer dan verdiend”, zei voorzitter Cor Flore van het PvdA-ombudsteam. Met wat anekdotes en een cadeaubon nam dit team afscheid van een markant figuur uit de Brummense politiek.

Na 8 jaar raadslid en 15 jaar wethouderschap in de gemeente Brummen, is er nu ook een einde gekomen aan 10 jaar secretaris zijn van het PvdA-ombudsteam. Veel kleine en grote zaken zag hij in die periode aan zich voorbij gaan. ,,Ik ga nu de bakens verzetten. Belangrijk is dat jong bloed het team komt versterken. Want zij staat bekend als een zeer nuttig onderdeel van de Brummense samenleving waar velen, door allerlei regels en wetten, totaal verdwaald zijn en door de bomen het bos niet meer zien. En die wil je bijstaan. Wie durft die uitdaging aan”, zei een vitale Van Spanje in zijn slotwoord.

Foto: Bruno de Vries

Bruno de Vries

Bruno de Vries

Sleperserf  21 6961 TX Eerbeek Ik ben als vrijwilliger betrokken (geweest) bij vele activiteiten. Daardoor kom ik met veel mensen in contact. Zo hoor ik wat er leeft onder de mensen. Waar mensen ergens niet meer uitkomen, schakel ik het ombudsteam in. Binnen het ombudsteam onderhoud ik de contacten met de pers. Meer informatie over

Meer over Bruno de Vries