Door Cathy Sjerps op 3 februari 2024

Woonkader Eerbeek

Er is een groot tekort aan woningen, ook in Brummen. En daarom wordt ook wel gezegd: bouwen, bouwen, bouwen! Maar die nieuwe woningen willen we dan natuurlijk wel graag op een geschikte locatie hebben. In Eerbeek vraagt dat de nodige aandacht.

In een groot onderzoek over milieu-effecten in het centrum van Eerbeek, enkele jaren geleden, zijn denkbeeldige cirkels rondom de papierfabrieken getekend. Die noemen we de geur- en geluidscontouren. Binnen die cirkels is de overlast van geur en geluid voor inwoners groter dan gewenst. Daarom is het niet gewenst om op die plekken woningen te bouwen.

Het Woonkader dat nu voorligt biedt duidelijkheid. Het geeft aan waar wel en waar niet kan worden gebouwd. Daarbij wordt voorrang gegeven aan leefbaarheid en gezondheid. Dat betekent in principe dat nieuwe woningen buiten de geur- en geluidscontouren moeten komen.

Hetwoonkader heeft wel gevolgen voor het Kerstenterrein en het Oranje Nassauplein. Op het Kerstenterrein zijn geen woningen meer voorzien. Ondernemers aan het Oranje Nassauplein kunnen hun winkel niet meer als woning bestemmen. Toch is de PvdA fractie voor dit Woonkader voor Eerbeek.

Wij vinden namelijk dat dit kader een mooie balans houdt tussen enerzijds kansen bieden aan de industrie en anderzijds leefbaarheid van wijken en gezondheid van onze inwoners.

Wij zullen dus voor dit voorstel stemmen.

Cathy Sjerps

Cathy Sjerps

Cathy Sjerps

Cathy is 62 jaar en een zeer ervaren en gewaardeerde bestuurder. Zij verdiept zich in vraagstukken en is een sociaaldemocraat in hart en nieren. Zij is in staat om op verschillende niveaus met mensen te communiceren. Zij drukt zich helder uit, luistert naar standpunten van anderen en is samenwerkingsgericht en breed inzetbaar. Na een “invalbeurt”

Meer over Cathy Sjerps