Gemeentewinkel Eerbeek druk bezocht

Door Cor Flore op 8 januari 2015

Dat de gemeentewinkel Eerbeek voorziet in een behoefte werd de eerste de beste keer dat het loket geopend is al duidelijk. Na twee jaar gesloten te zijn geweest, kunnen de burgers weer terecht bij de gemeente in het Tjark Riksgebouw. Direct na het openen van de winkel op woensdag 7 januari om 9.00 uur konden de ambtenaren aan de slag.

 

De eerste activiteit in de gemeentewinkel

De eerste activiteit was het verlengen van een rijbewijs. De gemeentewinkel is veel vriendelijker ingericht dan het oude gemeenteloket, waar de ambtenaren achter een hoge balie zaten. De mensen die het oude loket nog kennen, zien op de foto meteen dat de ontvangst veel klantvriendelijker is. Zoals de foto toont, is het ook nog wennen voor de ambtenaren. Het is even zoeken hoe alles werkt, maar samen komen ze er prima uit. Er zijn (worden) niet minder dan vier ambtenaren breed opgeleid, zodat zij de burgers zo goed mogelijk kunnen bedienen, want de gemeentewinkel is veel meer dan een afhaalloket voor paspoorten en rijbewijzen.  Het is voor de bezoekers wel even zoeken in welke ruimte je moet zijn, omdat de gemeentewinkel naast een spreekkamer van maatschappelijk werk van de SWB zit en de wachtruimte gedeeld wordt.

Wachten op je beurt

En die wachtruimte was direct al nodig, want bij binnenkomst zag ik al mensen in de “wachtkamer” zitten. De mensen hadden goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid een afspraak te maken, maar er kwamen ook mensen zonde afspraak.

De gemeentewinkel is zonder meer een aanwinst voor de burgers van Eerbeek en omgeving. En de PvdA lost hiermee in goede samenwerking met de coalitiegenoten meer dan een verkiezingsbelofte in.

 

 

 

 

Cor Flore

Cor Flore

J.D. van der Waalsstraat 13 6961 ZL Eerbeek Ik woon sinds oktober 2007 (weer) in Eerbeek. Ik heb me altijd bezig gehouden met de gevolgen van het beleid van de overheid voor de gewone man en vrouw. Daar gaat nog wel eens wat mis. Ook denken de gemeente en vele andere instanties dat iedereen hun

Meer over Cor Flore