3 april 2022

Van oud naar nieuw

Van Oud…

Na elke verkiezing is het afscheid nemen van raadsleden die niet terugkomen. Dat gebeurde dinsdag 29 maart. Van de 3 zittende PvdA-raadsleden komen Berend Klok en Ihsan Tunç niet meer terug. Beide hadden te kennen gegeven te stoppen als raadslid. Berend heeft 4 jaar lang op zijn eigen rustige manier leiding gegeven aan de PvdA-fractie, wars van populistische oprispingen. In zijn afscheidsspeech keek hij terug op zijn 4 jaar raadslidmaatschap en maar ook hoe volgens zijn ideeën de raad beter kan functioneren.

Ishan sloot 12 jaar raadslidmaatschap af. Vanaf 2010 zit hij in de raad. En elke keer op eigen kracht verdiende hij zijn raadszetel. Maar nu vond hij het genoeg. Twaalf jaar in de raad zitten is niet niks. Dat wordt zeer gewaardeerd en hij werd daarvoor koninklijk onderscheiden en benoemd als lid in de orde van Oranje Nassau.

…Naar nieuw

Helaas heeft maar de helft van de stemgerechtigde Brummense burgers zijn stem uitgebracht. De PvdA behaalde 3 zetels. Die 3 zetels worden ingenomen voor Margo van Enck-Hulleman, Annika van Klinken en Cathy Sjerps.

Margo en Cathy zijn onze ervaren vertegenwoordigers. Margo heeft 4 jaar in de raad vooral in het sociaal domein een belangrijke bijdrage geleverd. Zij wordt de nieuwe fractievoorzitter in de 3-vrouwsfractie. Cathy Sjerps gaat het wethouderschap aan de wilgen hangen,  wil nog wel in de raad haar expertise delen met de overige fractieleden. Annika van Klinken is het nieuwe jonge gezicht. Deze 31 jarige leerkracht aan het Graafschapcollege gaat de familietraditie voortzetten. Na opa Jan van Klinken en vader Geert van Klinken zal Annika nu de sociaal democratisch gedachten in de raad gaan vertolken.

Woensdag 30 maart werden deze drie sterke vrouwen benoemd als raadslid, waar we vast nog veel van gaan horen.

De nieuwe Fractieleden Margo van Enck-Hulleman, Annika Kamberg - van Klinken en Cathy Sjerps.