1 juni 2022

Nieuwe wethouders en raadsleden benoemd

Afgelopen maandag was er een bijzondere raadsvergadering. Tijdens deze raadsvergadering werden de 4 wethouders geinstalleerd: Annika van Klinken namens de PvdA, Steven van de Graaf namens Lokaal Belang,  Pouwel Inberg namens GroenLinks en Ingrid Timmer namens D66. De portefeuilles zullen onderling binnen het college worden verdeeld.

Annika van Klinken was door de PvdA met trots voorgedragen als kandidaat wethouder, zij is nu officieel benoemd tot wethouder. Met veel enthousiasme gaat Annika zich inzetten in onze prachtige gemeente. Annika is de 3e generatie van Klinken in de Brummense politiek. Haar vader en opa waren eerder ook al wethouder en fractievoorzitter geweest. Zoals onze huidige fractievoorzitter Margo van Enck-Hulleman al zei tijdens de raadsvergadering: “Het is niet dochter van of kleindochter van, maar gewoon Annika van Klinken, een sterke vrouw, een geboren en getogen Eerbeekse die niet alleen voor Eerbeek gaat, maar voor de hele gemeente Brummen. We gaan met het volste vertrouwen de komende periode met Annika tegemoet.”

Omdat Annika van Klinken raadslid was, wordt haar plek nu ingenomen door de nummer vier op de kieslijst: Simone Cox. Ook zij werd benoemd tot raadslid, net als Jonathan Vondeling, die de plek inneemt van Pouwel Inberg in de fractie van GroenLinks. Simone Cox woont sinds 2018 met haar  gezin in Brummen en was voor zij actief werd voor de PvdA, lid van de Maatschappelijke Advies Raad.