Campagneslinger vanwege de verkiezingen

Door Redactie op 16 maart 2019

Vorige week, zaterdag 9 maart hielden we de campagneslinger. Met bijna 20 leden van de afdeling Rheden en onze eigen afdeling gingen we van Eerbeek, via Brummen en Dieren naar Laag Soeren.

Campagneslinger

s’ Morgens zijn we begonnen met flyeren en het uitdelen van rozen in Eerbeek. Daarna hebben we gewandeld van de Stuijvenburchstraat naar het Oranje Nassauplein en weer terug. Vervolgens gingen we naar het centrum van Brummen. In het centrum van Eerbeek was het al erg rustig, Brummen deed daar nog een schepje bovenop.

Na de lunch bij Theothorne in Dieren gingen we naar Spankeren en Ellecom en vervolgens naar De Steeg.

Rond half vier uur hebben we de slinger afgesloten bij de Harmonie in Laag Soeren.

Verkiezingen

De campagneslinger werd gehouden in verband met de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Deze worden 20 maart aanstaande gehouden. In de provincie Gelderland staan onder andere betaalbaar wonen, welzijn en leefbaarheid, mobiliteit en ruimtelijke ontwikkeling op het verkiezingsprogramma van de PvdA.

Standpunten Provinciale Staten verkiezingen

Op het verkiezingsprogramma staan onder andere de volgende punten:

  • Iedereen heeft het recht op een goed en passend huis in een veilige omgeving, waarbij rekening wordt gehouden met vergrijzing en krimp.
  • De PvdA houdt aandacht voor mensen zichzelf minder goed staande kunnen houden vanwege hun beperking of achterstand. Zij verdienen meer steun om dezelfde kansen te krijgen.
  • We zetten ons in voor efficiëntere verbindingen tussen stad en platteland. Deze zijn belangrijk voor het woon- en werverkeer in Gelderland. Daarnaast letten we op randverschijnselen als verkeerslawaai en fijnstof.
  • De PvdA staat voor het bewaren van de ruimtelijke kwaliteit van het landschap in Gelderland. We staan voor een goed evenwicht tussen wonen, werken en natuur. En voor een gezonde en veilige leefomgeving voor alle inwoners.

Op de kandidatenlijst staan onder meer: Peter Kerris, Marilyn A-Kum, Mehmet Sahan, Fokko Spoelstra, Karin Jeurink en Jan Deanen.

Lees alles over de verkiezingen op de website van PvdA Gelderland.

Stem komende woensdag 20 maart op de PvdA!