Cathy Sjerps lijsttrekker PvdA Brummen

19 december 2013

Woensdag 18 december is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 vastgesteld. Cathy Sjerps werd op de goed bezochte ledenvergadering unaniem gekozen tot lijsttrekker.

Cathy Foto © Karin keesmaat

Cathy Foto © Karin keesmaat

Cathy Sjerps woont sinds 1996 in Brummen. Zij was al jong geïnteresseerd in de politiek. Zij volgde niet het stemgedrag van haar ouders (CDA), maar was aanhangster van de politieke Partij Radicalen (PPR), een afsplitsing van progressieve leden uit de christelijke partijen. Al spoedig voelde zij zich aangetrokken door de PvdA zonder lid te worden. Die stap zette ze in 2001. Ze is jaren sociaal raadsvrouw in de Achterhoek en Apeldoorn geweest en heeft daardoor grote kennis van sociale problematiek.

Op dit moment werkt zij als docent aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle en geeft les op het gebied van de (jeugd)zorg, sociale zekerheid en de schuldhulpverlening. Deze kennis van zaken zal goed van pas komen bij de grote verandering op het sociale terrein. Nummer 2 op lijst is Jan Alberts uit Eerbeek. Jan draait al 4 jaar mee als steunfractielid en is dus al aardig ingevoerd in het raadswerk. Komt uit een rood nest en vuur en passiekenmerken hem.  Binnenkort zullen wij u uitgebreider informeren over de kandidaten.
De volledige lijst ziet er als volgt uit:

 1. Cathy Sjerps   Brummen
 2. Jan Alberts     Eerbeek
 3. Maaike Jeronimus Brummen
 4. Berend Klok Eerbeek
 5. Ronald Oosthoek Brummen
 6. Wim van Weteringen Brummen
 1. Ihsan Tunç  Eerbeek
 2. Reinoud Keesmaat Eerbeek
 3. Betsy Lintvelt-Hupkes Brummen
 4. Cor Flore Eerbeek
 5. Bep ter Hoeven Brummen
 6. Janet Soer Eerbeek
 7. Betty Smth Brummen
 8. Margo van Enck Brummen
 9. Eef van Ooijen Brummen
 10. Hans van Spanje Brummen
 11. Geert Gierman Eerbeek
 12. Geert van Klinken Eerbeek