Yasemin Çegerek bezoekt Turkse gemeenschap in Eerbeek

19 maart 2014

Zaterdag 15 maart ging PvdA-Tweede Kamerlid Yasemin Çegerek na haar werkbezoek aan de Eerbeekse papierindustrie samen met de plaatselijke PvdA-afdeling op bezoek bij de Turkse gemeenschap in de moskee aan de Coldenhovenseweg te Eerbeek. Yasemin kreeg daar een warm onthaal.

Ze wees erop dat de gemeenteraadsverkiezingen erg belangrijk zijn voor alle burgers, dus ook voor de Turkse gemeenschap. Er worden landelijke taken overgedragen (WMO, jeugd en zorg), waar ook de burgers van Turkse afkomst mee te maken krijgen. Het raadslidmaatschap is dus heel belangrijk.

Yasemin riep de aanwezigen op te gaan stemmen. Yasemin vertelde dat zij uit dezelfde regio in Turkije komt als Ihsan Tunç. Ze kent hem al heel lang en weet dat hij hen goed kan vertegenwoordigen in de gemeenteraad. De voorzitter van de moskee wees erop dat alle partijen welkom zijn in de moskee en dat de mensen vrij zijn te stemmen op wie ze willen. Na het vertrek van Yasemin werden de aanwezigen getrakteerd op Turkse hapjes, die uitstekend smaakten.

Tegen het einde van het bezoek konden de bezoekers vragen stellen aan de PvdA-raadsleden en lijsttrekker Cathy Sjerps, die met Yasemin meegekomen waren.Het waren kritische vragen als
Waarom zijn de (gemeentelijke) belastingen zo hoog en of er nog wat gedaan wordt voor de jeugd? Maar men wilde ook weten waarom het beleid van de ene gemeente zo anders is als in een andere b.v. bij het afvalbeleid. Ook mocht Cathy Sjerps uitleggen wat het verschil is tussen de PvdA en de andere partijen. De heropening van het gemeenteloket was geen vraag, maar een wens.

Heerlijke Turkse broodjes

Een bijzondere vraag was: Waarom benaderen politieke partijen de Turkse gemeenschap vlak voor (gemeentelijke) verkiezingen, maar niet in andere tijden? Die vraag moet de PvdA (en de andere partijen) maar ter harte nemen. Al met al was het een geslaagd bezoek aan de Turkse gemeenschap.