Veiligheid en hygiëne in de gymzaal aan de Lorentzstraat

23 december 2015

Na een verontrustend bericht over de veiligheid en hygiëne in de gymzaal aan de Lorentzstraat in Eerbeek ben ik zelf polshoogte gaan nemen. Mijn ervaring is verontrustend.

Hygiëne en veiligheid

Geen buitenverlichting. Dat is in deze donkere dagen geen pretje.
Binnen gekomen word je geconfronteerd met een vieze stank uit de WC’s, die door de gehele zaal te ruiken is. Ook de gymzaal zelf inclusief de vloer is niet schoon. De klimwand is al van de wand gekomen. Geen omgeving dus waar mensen en vooral kinderen zorgeloos kunnen sporten.

Geen investeringen meer

Natuurlijk begrijp ik dat er weinig geïnvesteerd wordt in deze oude gymzaal, want het is bekend dat eerdaags de gymzaal gesloopt zal worden om plaats te maken voor een nieuwe school met bijbehorende gymzaal. Maar zolang we het nog met deze gymzaal moeten doen lijkt het mij niet teveel gevraagd om de verlichting, maar vooral de hygiëne en veiligheid te waarborgen.

 

Vragen aan college

Ik heb daarom het verzoek bij het college neergelegd om vooral zelf eens te komen kijken en om vervolgens met de scholen en sportverenigingen in gesprek te gaan om passende maatregelen te treffen.

Ik hoop dat daarmee een zorgeloze tijd kan worden overbrugd, totdat de nieuwe gymzaal in Eerbeek een feit is!