Volledige dienstverlening in Eerbeek

28 november 2014

Vanaf het nieuwe jaar heeft Eerbeek zijn “loket” weer terug. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen heeft de PvdA zich sterk gemaakt voor de terugkeer van het gemeenteloket in Eerbeek, welke door het vorige college van IPV en VVD werd wegbezuinigd. Vooral bij de Eerbeekse bevolking werd dit als een enorm verlies ervaren.

Onder aanvoering van de ouderenbonden werden er in een petitie meer dan 4000(!) handtekeningen opgehaald. Het mocht niet baten, het loket sloot zijn deuren en IPV en VVD legden de 4000 handtekeningen naast zich neer.

Afgelopen donderdag, 27-11, legde het nieuwe college van PvdA, Lokaal Belang en CDA de plannen voor het heropenen van het nieuwe loket aan de raad voor.

Tijdens stemming in de raad bleek dat PvdA, CDA en Lokaal Belang voor het loket stemden, tegen waren D66, VVD, IPV en lijst Wijnhoven.  Dat D66 tegen stemde was op zich verbazend, aangezien ze tijdens de gemeenteraadsverkiezingen
toch duidelijk met een fictief loket campagne hadden gevoerd.
Saillant detail, bij IPV, VVD en D66 was geen enkele vertegenwoordiging uit Eerbeek

In januari een loket gemeentelijke dienstverlening

Niet alleen wordt het loket in Eerbeek heropend, (we kunnen we eigenlijk niet meer van een loket spreken) want vanaf 2015 kunnen de burgers voor alle gemeentezaken ook in Eerbeek terecht.
Concreet; naast de aanvraag van waardepapieren (rijbewijs en paspoort) komt er een zorgloket én een dienstverleningsloket.

Kortom, de PvdA is enorm blij met de uitkomst dat in de grootste kern van de gemeente Brummen niet alleen het loket terug is, maar dat volwaardige dienstverlening kan worden aangeboden.
Volwaardige dienstverlening kort bij de burger.