Privatisering van de sport

Door Cathy Sjerps op 10 februari 2016

Het staat al een hele tijd op de agenda : de gemeente Brummen heeft plannen om de binnensport te privatiseren. Het gaat dan om de sportactiviteiten in Rhienderoord (Brummen) en in de Bhoele (Eerbeek). De activiteiten in beide sportaccommodaties zouden dan worden ondergebracht in één organisatie. Die organisatie wordt dan verantwoordelijk voor de exploitatie en moet ervoor zorgen dat alle clubs en verenigingen die gebruik maken van de sporthallen dat op een goede manier kunnen blijven doen.

Bhoele-web

De PvdA heeft in het forum van donderdag 4 februari aan de wethouder gevraagd, hoever de plannen inmiddels zijn gevorderd. Bovendien zijn we ook benieuwd op welke manier de wethouder de betrokken verenigingen op de hoogte houdt.
De wethouder heeft geantwoord dat er omstreeks maart 2016 een nota verschijnt, die direct met de sportclubs (en de gemeenteraad) zal worden gedeeld.

https://www.vvshe.nl/

Daarnaast zijn er ook plannen om de buitensport te privatiseren. Dat wil zeggen dat de gemeente eigenaar blijft van de grond, maar dat de sportclubs zelf hun velden en clubhuizen mogen exploiteren en onderhouden. De PvdA wilde in het forum ook graag weten hoe het met die plannen staat.
De wethouder antwoordde dat ook deze plannen inmiddels in een vergevorderd stadium zijn. Er is wel een verschil tussen de verschillende clubs: sommige clubs zijn enthousiast en willen zo snel mogelijk zelf hun eigen zaakjes regelen. Andere clubs zijn om verschillende redenen wat meer terughoudend. De wethouder zal kijken of het mogelijk is om per club te kijken wat de wensen zijn en daarbij dus per club te bekijken hoe en wanneer privatisering aan de orde is.

De PvdA volgt deze ontwikkeling op de voet.

Cathy Sjerps

Cathy Sjerps

Contact met Cathy;

Meer over Cathy Sjerps