Onrust medewerkers Delta

Door Margo van Enck-Hulleman op 13 april 2018

Sinds de gemeente besloten heeft uit het sociaal werkvoorzieningschap Delta te stappen, groeit de onrust onder het personeel. Via RTV Veluwezoom kwam het ombudsteam in contact met één van de medewerkers van Delta. Uit de gesprekken die het ombudsteam heeft gevoerd, blijkt dat de informatievoorziening over wat er met de Brummense burgers die bij Delta werken gaat gebeuren, voor velen onduidelijk is.

Reden voor de PvdA-fractie om opnieuw vragen over Delta te stellen. De eerste verantwoordelijke is het werkvoorzieningsschap zelf. Er blijken wel brieven naar de medewerkers verstuurd te worden. Maar blijkbaar komt dit niet altijd goed over. De PvdA is van mening dat de gemeente zelf, nu zij zelf het werkgeverschap overneemt, actief de betreffende werknemers moet gaan informeren. Het liefst individueel of in kleine groepen. Wethouder Pierik zegde toe de signalen van het ombudsteam serieus te nemen. Zij zal kijken welke mogelijkheden er zijn om de Brummense medewerkers van Delta op korte termijn nog beter te informeren.

Medewerkers van Delta die nu al meer willen weten, kunnen de gemeente bellen. Maar zij kunnen ook altijd contact opnemen met het PvdA-ombudsteam. Men hoeft daarvoor geen lid te zijn van de PvdA.

Bellen: 0313-437962 of 0575-562777 of mailen [email protected]

 

Margo van Enck-Hulleman

Margo van Enck-Hulleman

Mijn naam is Margo van Enck-Hulleman en samen met mijn echtgenoot en onze dieren woon ik sinds 1996 in het mooie buitengebied van de kleine kern Oeken. Sinds 2008 ben ik actief voor de PvdA afdeling Brummen en vanaf maart 2018 doe ik dit als raadslid. Van jongs af aan heb ik meegekregen dat omzien

Meer over Margo van Enck-Hulleman