Het PvdA-ombudsteam in actie

Door Het Ombudsteam op 26 oktober 2014

Al geruime tijd zijn er klachten van Eerbeekse burgers over het punt waar het fietspad Werfakkerweg de Groeneweg kruist. Er waren al vragen gesteld aan de gemeente de situatie te veranderen, maar het antwoord was een antwoord ingegeven van achter het bureau.
De klachten kwamen vooral van oudere inwoners. De Werfakkerweg is een lang fietspad van de Veldweg t/m de Ringlaan en wordt door velen gebruikt om naar het centrum van Eerbeek te fietsen. Op de kruising met de Groeneweg hebben de fietsers voorrang. Om dat goed aan te geven en de veiligheid van de fietsers te verhogen zijn er geleideblokken aangebracht. Een prima zaak. De weg recht oversteken geeft ook geen problemen. Maar doordat een aantal geleideblokken zo dicht bij het fietspad aangelegd is, hebben de meeste ouderen moeite om de bocht te maken van het fietspad naar de Groeneweg en omgekeerd van de Groeneweg het fietspad op. Men is bang daar te vallen.
Toen het ombudsteam dat ter ore kwam, heeft zij samen met raadslid Ihsan Tunç de gemeente uitgenodigd om met de Eerbeekse senioren de situatie ter plaatse te bekijken. Zo gebeurde het dat op een maandagmiddag een twaalftal Eerbeekse senioren, gesteund door het ombudsteam en Ihsan Tunç zich verzamelde bij de bewuste oversteek.

De senioren konden duidelijk hun bezwaren kenbaar maken. Het kostte geen moeite om de ambtenaar te overtuigen de situatie aan te passen. Dat gaat binnenkort gebeuren. De middelste geleideblokken zullen verwijderd worden, zodat men voortaan gemakkelijker de bocht kan nemen. Voor het ombudsteam een prettig idee, dat door haar bemiddeling gehoor is gegeven aan de wens van de Eerbeekse senioren.

 

Het Ombudsteam

Het Ombudsteam

  Het ombudsteam helpt elke inwoner in de gemeente Brummen. Men hoeft niet lid te zijn van de PvdA (mag wel uiteraard) De soort problemen waarbij het ombudsteam al zijn diensten heeft aan geboden zijn zeer divers bv. er niet meer uitkomen bij het invullen van formulieren vastlopen  bij de gemeente, zoals gehandicapten parkeerkaart, WMO-aanvragen

Meer over Het Ombudsteam