Gemeentewinkel Eerbeek geopend

Door Cathy Sjerps op 7 januari 2015

Dinsdag 6 januari was het eindelijk zover: de heropening van het gemeenteloket in Eerbeek, een wens van ruim 4000 Eerbeekse burgers. Maar het is meer dan een gemeenteloket geworden. Eerbeek beschikt nu over een heuse gemeentewinkel opnieuw gehuisvest in het Tjark Rikscentrum.

 

Hoe is het begonnen? In 2012 kondigde het toenmalige IPV/VVD college aan het gemeenteloket in Eerbeek per 1-1-2013 te sluiten. Dat viel niet in  goede aarde bij de Eerbeekse burgers. De ouderenbonden startten de actie “Gemeenteloket Eerbeek dicht?? NEE, die in één week tijd 4157 hantekeningen opleverde. Het mocht niet baten. Het loket ging dicht. De PvdA heeft zich altijd tegen die sluiting verzet, omdat wij dit een onverstandige bezuiniging vonden. De PvdA is dan ook blij dat dit college tegemoet is gekomen aan de wens van haar inwoners. De waarde van het loket is namelijk veel hoger dan het bedrag dat je bespaart door het te sluiten. In deze maatschappij willen we graag dat alle mensen meedoen, ook de ouderen, ook de mensen met een beperking. Daar past een gemeente bij die haar diensten als het even kan dicht bij huis aanbiedt, zodat het voor zoveel mogelijk mensen makkelijk bereikbaar wordt.

Bij deze gemeentewinkel kunnen mensen terecht voor gemeentelijke dienstverlening (zoals  het aanvragen van paspoorten en rijbewijzen,  vragen of een bouwvergunning nodig is enz.). Inwoners van Eerbeek en omgeving krijgen daar dezelfde service die ook verleend wordt aan de balie van het gemeentehuis. De opening van de gemeentewinkel in Eerbeek betekent wel, dat de  balie van het gemeentehuis in Brummen twee dagdelen per week minder open is. De koek moet nu eenmaal eerlijk worden verdeeld. De PvdA gunt de inwoners van Eerbeek dit mooie nieuwe loket en hoopt dat dit een positieve bijdrage gaat leveren aan een mooi en bruisend Eerbeek!

Dinsdag 6 januari, twee jaar na de sluiting, kon waarnemend burgemeester Van Hedel het lint door knippen uiteraard in aanwezigheid van twee van de initiatiefnemers:

Pé Hillebrink en Jan Holtslag.

Pé Hillebrink

Jan Holtslag.

 

 

 

Cathy Sjerps

Cathy Sjerps

Contact met Cathy;

Meer over Cathy Sjerps