Het licht brandt weer op Kuiperserf

2 juni 2013

Maandenlang zaten de bewoners van Kuiperserf in het donker. De straatverlichting was al een keer hersteld, maar begaf het spoedig weer. De bewoners van de seniorenwoningen hadden daar flink last van. Dankzij de interventie van het ombudsteam brandt het licht weer.
Het ombudsteam was benaderd door een aantal bewoners van Kuiperserf. Het licht van de bewuste lantaarns verlicht de toegang tot de achteringang van de woningen. De bewoners, ook niet meer de jongsten van de gemeente, hadden dat al meerdere malen doorgegeven aan de gemeente. En elke keer moesten ze de nummers van de lantaarns opgeven, terwijl het steeds over de zelfde palen ging. Het schoot zo niet op. Een deel van het pad achter Kuiperserf bleef donker
In mei is het ombudsteam de bewoners te hulp geschoten en heeft contact opgenomen met de gemeente. De betrokken ambtenaar heeft meteen actie ondernomen. De licht doet het weer! Het schijnt volgens de ambtenaar een complex  probleem te zijn, maar dat mag niet de oorzaak zijn dat de bewoners zo lang zonder licht gezeten hebben. De bewoners waren blij, maar zijn al gewaarschuwd, dat het probleem zich kan herhalen. Het ombudsteam rekent erop, dat bij de nu al aangekondigde mogelijke storing de bewoners niet weer maanden moeten wachten.

Waar ben je naar op zoek?